Geleneksel olarak her yıl tekrarlanan bilim şenliği  bu yıl “Dünyayı Merakla Keşfediyorum” temasından yola çıkarak her yaştan bireye hitap etmeyi amaçlamıştır. Bilim Şenliği, 5 Ekim 2018 tarihinde Ankara Üniversitesi Beşevler 10. Yıl Yerleşkesi Güneş Meydan’ındaki açılış ile başlamıştır. Açılışın ardından katılımcı çocuklar alanda kurulmuş olan Ankara Çocuk Üniversitesi’nde yürütülen programların atölyelerine, çeşitli sanat ve spor etkinliklerine ve bilgilendirme stantlarına dağılmışlardır. Atölyelerin paralelinde çocuklar Zumba dansi yapmış, Kongoo Jumping etkinliğine katılmıştır. Alan dışında ise Eczacılık Fakültesi ve Fen Fakültesi içerisindeki müzeler çocukların ziyaretine açılmıştır. Etkinliğin ikinci günü ise Altındağ Belediyesi Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Kültür Sanat ve Kongre Merkezinde, Çocuk Bilim Merkezi Koordinatörlüğü bilim okulları yürütücülerinden Prof. Dr. Ahmet ALTINDAĞ ve Dr. Begüm ÇIVGIN’ın  bilim söyleşileri, çocuklar için bilimsel film gösterimi ve açık alanda sanat atölyeleri eşliğinde gerçekleştirilmiştir.

Ankara Üniversitesi ve Altındağ Belediyesi iş birliği ile küçük bir grubun büyük çabası sonucunda gerçekleştirilecek olan “Dünyayı Merakla Keşfediyorum” temalı bilim şenliğine ortalama 7000 çocuk katılım sağlamıştır.